Bapke van Blokland

In 2021 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Windesheim. Daarvoor werkte ik jarenlang als communicatieadviseur bij bedrijven en gemeenten.
In deze nieuwe stap als logopedist is communicatie en verbinding met de ander maken mijn belangrijkste doel.

Ik ben me aan het specialiseren in het behandelen van kinderen en volwassenen die stotteren. Onlangs heb ik de RESTART Demands en Capacity (DCM) verdiepingscursus voor beginnend stotteren gevolgd. Het goed kunnen begeleiden van ouders van kinderen die beginnen met stotteren is het doel van deze cursus en dit doe ik in de praktijk ook graag en veel. Enorm dankbaar werk is het om ouders met veel vragen en vaak ook emoties te kunnen begeleiden.

In september 2023 start ik de opleiding ‘European Clinical Specialization in Fluency Disorders’ (ECSF) om naast ‘logopedist’ ook ‘stottertherapeut’ achter mijn naam te mogen zetten. Naast stottertherapeut wil ik ook yogadocent worden. Ik volg hiervoor momenteel een opleiding. Yoga kan zorgen voor diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning. En momenten van ontspanning dragen bij aan gemakkelijk(er) kunnen praten. Mijn doel is om mensen die stotteren te begeleiden bij acceptatie, gemakkelijk(er) kunnen spreken en kunnen ontspannen tijdens spreekmomenten, of die nu vloeiend verlopen of niet. Ik vind het belangrijk dat stotteren je niet belemmert om je leven te leiden zoals jij dat wil.

Ik ben moeder van twee jongens en houd enorm van yoga, hardlopen door de duinen, suppen op zee en mountainbiken in het bos.

Ik ben lid van de NVLF (Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie) en ik sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Aanwezig:
– maandag
– dinsdagmiddag
– donderdagmiddag en -avond