Stottertherapie

Onze aanpak: stottertherapie op maat

De logopedist-stottertherapeuten in onze praktijk hebben een aanvullende opleiding in stottertherapie gevolgd. De logopedist-stottertherapeuten zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Stottertherapie en staan ingeschreven in het European Fluency Register.

Een goede stottertherapie richt zich zowel op de buitenkant van het stotteren (dat wat je kan horen en zien tijdens het spreken) en op de binnenkant van het stotteren (dat wat iemand die stottert denkt en voelt). Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de persoon die stottert of de ouders van een kind dat stottert stellen wij een behandelplan op. Iedereen is verschillend en iedere manier van stotteren is anders. Wij houden ons in onze aanpak aan de aanbevelingen die worden gedaan in de wetenschappelijke Richtlijn Stotteren bij kinderen en adolescenten.

Daarnaast proberen wij geen verwachtingen te wekken die niet waar te maken zijn. Bij (jonge) kinderen is het mogelijk dat het stotteren helemaal overgaat. Bij volwassenen is dit vaak niet meer mogelijk maar een aanzienlijke verbetering van het spreken en minder angst om te spreken is in de meeste gevallen wel mogelijk.