Vandaag was Anneke uitgenodigd bij de preventief werkende logopedisten van de jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West om een scholing te geven over stotteren bij jonge kinderen. De logopedisten wilden bijgepraat worden over de inzichten van de Herziene Richtlijn Stotteren (2020). Waar moet je op letten, welke vragen stel je, welke adviezen kan je geven? En vooral:

Wanneer gaat een logopedist het natuurlijk herstel van stotteren bij jonge kinderen monitoren en wanneer start de behandeling direct?

Het was een inspirerende ochtend met een levendige discussie en een uitwisseling van praktijkvoorbeelden. We hebben veel respect voor deze collega’s die er actief aandacht aan besteden om goed op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in ons vak. Belangrijk, want zij zijn het doorgeefluik naar ouders, leerkrachten, verpleegkundigen en jeugdartsen.

Wil jij voor jouw instelling ook meer weten over stotteren bij kinderen en/of bij adolescenten of volwassenen? Neem gerust contact op voor een scholing op maat!